Organisatie van de schooluren


DE LESUREN

  • voormiddag:     08u45 - 12u00
  • namiddag:         13u00 - 15u20
  • speeltijden:       10u30 - 10u40
                               14u15  - 14u30

 

 


TOEZICHT SPEELPLAATS

Het toezicht begint een kwartier voor de aanvang van de lessen en dit enkel op de speelplaats. Stuur daarom uw kinderen niet te vroeg naar school. Voor half negen mogen de kinderen niet op de speelplaats en is de school niet aansprakelijk voor wat er gebeurt aan de schoolpoort. 

 

U kan gebruik maken van de kinderopvang.  Deze wordt georganiseerd door ‘Stekelbees‘ en 't Pierelierke.


MIDDAG LAGERE SCHOOL

Om 12 uur begint de middagpauze. De kinderen die naar huis gaan, verlaten de school onder begeleiding.

  • Onze kleuters eten in verschillende groepen. Wanneer zij niet in de eetzaal zijn, spelen zij op de speelplaats, onder toezicht.
  • De leerlingen van 1, 2 en 3 gaan meteen naar de eetzaal. Om 12u20 begint voor hen de middagspeeltijd.
  • De leerlingen van 4, 5 en 6, die in de eetzaal blijven, spelen tot 12.25 uur op hun speelplaats. Daarna gaan zij onder begeleiding naar de eetzaal. Zij blijven daar tot ongeveer 12.45 uur.

Tussen 12.25 uur en 12.45 uur is er dus geen toezicht is op de speelplaats van 4, 5 en 6. Vanaf 12.45 uur zijn de leerlingen terug op hun speelplaats en is er weer toezicht.

Dat betekent concreet dat de leerlingen die naar huis gaan en terug naar school komen tussen 12.25 uur en 12.45 uur, naar de speelplaats van 1, 2 en 3 moeten gaan.


ETEN OP SCHOOL

De kinderen kunnen in de eetzaal blijven tussen de middag. Wij zorgen voor de drank; er is keuze tussen water en melk. Er mogen geen dranken van thuis worden meegebracht. Een goede brooddoos is te verkiezen boven het gebruik van aluminiumfolie en plastic zakjes. In de fusie Hoogstraten is er een eenvormig tarief afgesproken voor de drank.

 

 

 

De leerlingen die dagelijks of regelmatig in de eetzaal blijven, kiezen bij het begin van het schooljaar één van de dranken die voorradig zijn. Na elke vakantie mogen zij hun keuze wijzigen.